Info van Gastouder Loes Verlaan

Dé perfecte plaats om uw kind onder te brengen

 

Hier vindt u informatie over :

Huisregels
Openingstijden
Veiligheid
Tarieven
Eten
Eisen waaraan voldaan dient te worden
Kinderopvang toeslag
Logo Gastouder Biej Loes

Huisregels

Huisregels
Ten behoeve van de structuur en duidelijkheid wordt er bij Gastouderopvang "Biej Loes" gebruikt gemaakt van huisregels. Deze zitten ook in het welkomstmapje die u krijgt bij het kennismakingsgesprek (2 exemplaren waarvan er altijd een voor uzelf is).

Ook liggen de huisregels altijd ter inzage bij Gastouderopvang "Biej Loes" voor u klaar.Openingstijden

Openingstijden
Gastouderopvang "Biej Loes" is van maandag tot en met vrijdag geopend van 7.00 tot 19.00 uur.

Mocht u opvang nodig hebben in het weekend, feestdagen of in de avonduren kan dit besproken worden in onderling overleg.Veiligheid

Veiligheid
Veiligheid en geborgenheid staat bij Gastouderopvang "Biej Loes" hoog in het vaandel.
Gastouder Loes staat ingeschreven bij het Landelijk Register Kinderopvang en is volledig gecertificeerd, tevens is zij in het bezit van het EHBO diploma en de opvanglocatie is door de GGD goedgekeurd.

Dit rapport kunt u in combinatie met het LRK nummer opvragen op Landelijk Register Kinderopvang. Ook de gastouderbureaus kunt u op deze website terug vinden.

Daarnaast krijgt Gastouderopvang "Biej Loes" elk jaar een controle en wordt de risico inventaris ingevuld en doorgenomen zodat het ook veilig blijft!Eisen voor de Gastouder

De eisen voor Gastouder "Biej Loes"
De gemeente stelt eisen aan opvang bij de gastouder aan huis. De gastouder moet de juiste diploma’s bezitten, zij moet weten hoe je de meldcode ‘kindermishandeling en kindermisbruik’ moet hanteren. De eis die gesteld wordt aan de gastouder is een MBO-2 diploma, een EHBOdiploma gericht op gastouders en een VOG ofwel een Verklaring Omtrent het Gedrag.

En natuurlijk moet het huis ofwel de werkplek aan alle eisen voldoen die de gemeente en de GGD stellen. Het huis moet uiteraard veilig zijn voor een kind. Stopcontacten moeten afgeschermd zijn, er mogen geen gordijnkoordjes laag hangen (liever helemaal niet aanwezig zijn) er moet een brandmelder ophangen en ga zo maar door.

Als dit allemaal goed gekeurd is kan de opvang beginnen en krijgt de gastouder een LRK nummer. Dit rapport en het nummer kunt u altijd inzien op de website van Landelijk Registratie Kinderopvang!Eisen voor de Vraagouder

De eisen voor Vraagouder
Als je als gastouder bij de vraagouder aan huis komt oppassen dan stelt de GGD daar ook eisen aan. Nadat het gastouderbureau bij de vraagouder een zo gehete risico inventaris heeft gedaan en de aanvraag verstuurd is naar de gemeente, komt de GGD bij de vraagouder nog een keer alles controleren.

Je zou zeggen dat de vraag ouder ‘toch echt wel weet wat veilig is voor hun eigen kind?’ maar aangezien het huis van de vraagouder de werkplek wordt van de gastouder zijn hier eisen aan verbonden. Dit om zowel de vraagouder als de gastouder als het gastouderbureau in te dekken als er iets ergs gebeurt is tijdens de werktijd van de gastouder.

Er moeten bijvoorbeeld beveiligde stopcontacten aanwezig zijn. De gastouder kan niet elke seconde de ogen richten op het kind. Is er een traphekje, hangt er een brandmelder, worden de verwarmingen snel heet en kunnen de kinderen er bij en zich verbranden, is er buiten een open vijver, beschikt de gasouder over de juiste papieren etc. Deze dingen moeten op papier staan. En een paar van deze dingen moetenaanwezig zijn op de locatie.

Als de GGD dit allemaal goed heeft gekeurd dan kan de opvang starten.Voordelen voor een gastouder

Voordelen voor een gastouder
Veel persoonlijke aandacht
Kinderen worden bij een gastouder opgevangen in kleine groepjes, zodat er veel tijd en aandacht is voor uw kind.
Samen spelen en ontdekken in een kleine groep
Uw kind kan samen met andere kinderen spelen en aan zijn sociale vaardigheden werken, maar verdrinkt niet in de drukte.
Gastouderopvang is voordeliger
Een gastouder kan u als gezin al snel duizenden euro's per jaar besparen ten opzichte van het kinderdagverblijf of de BSO.
Een kind is meer op zijn gemak bij een gastouder
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een kind zich meer op zijn gemak voelt bij een gastouder dan in het kinderdagverblijf. Uw kind geniet meer en kan zich optimaal ontwikkelen.
U bepaalt wie uw kind opvangt
Uw vertrouwen in de zorg voor uw kind is het allerbelangrijkst. Daarom kiest u bij gastouderopvang zelf degene uit die uw kind opvangt.
Iedere dag hetzelfde gezicht in een huiselijke omgeving
Uw kind kan zich optimaal ontwikkelen in een veilige, rustige omgeving met iedere dag hetzelfde vertrouwde gezicht.
Gastouderopvang is professionele kinderopvang
Gastouders zijn professionele opvoeders met een certificaat kinder-ehbo en een diploma zorg en welzijn of pedagogiek.
Gastouderopvang is flexible kinderopvang
U maakt met uw gastouder afspraken op maat over de opvangtijden en de dagindeling op basis van uw persoonlijke wensen.
Uw kind is gezonder bij een gastouder
Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat uw kind tot 70% minder vaak ziek is dan op het kinderdagverblijf.Tarieven

Tarieven
De uurtarieven zijn heel wisselend. Het ligt eraan waar de vraagouder de opvang wilt hebben: bij de vraagouder, bij de gastouder, over hoeveel kinderen de opvang betreft, hoe uitgebreid u de opvang wenst, etc.
Neem hiervoor contact met mij op.Eten

Eten
Het is bij Gastouderopvang "Biej Loes" ook mogelijk dat uw kind kan ontbijten of een warm avondmaal kan eten.

Indien u dit graag zou willen, wordt voor voor een ontbijt een bijdrage van € 1,00 per kind gevraagd en voor een warm avondmaal 1x het uurtarief per kind per maaltijd.Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag
Omdat Gastouderopvang "Biej Loes" is aangesloten bij gastouderbureaus en is ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang onder nummer 324138143, kunt u in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw inkomen en kunt u berekenen op Toeslagen Kinderopvang.

Gastouderbureaus vragen maandelijks een bedrag voor hun diensten. Voor meer informatie over prijzen kunt u deze bekijken op hun sites.

SKN
kidslution
jelleke
mix&match
viaviela
MIK
gastouderland
Gastouder LOVE = LOes VErlaan Biej Loes